Jyri Tynkkynen

Maan tapa my ass

Missään sivistysvaltiossa poliitikko ei jatka luottamustehtävissään väärinkäytöstä saadun vankeustuomion jälkeen. Paitsi Suomessa, jossa Ilkka Kanerva jatkaa Turun kaupunginvaltuutettuna, kansanedustajana ja kuka tietää missä muissa poliittisissa tehtävissä.

Ylen uutisen mukaan: "Kanerva itse kertoi (keskiviikkona) aamulla pitämässään tiedotustilaisuudessa, ettei ole jättämässä kaupunginvaltuustoa. Kanervan mukaan hänen viime viikolla saamansa tuomio ei millään tavalla liity valtuutetun työhön."

Täh?

Yli vuoden mittainen vankeustuomio törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta ei liity millään tavalla valtuutetun työhön? Vaikka kuinka ottaisi huomioon, että kyse on ehdollisesta vankeudesta eikä käräjäoikeuden tuomiolla ole lain voimaa, pitäisi sen riisua Kanerva kaikesta poliitiisesta uskottavuudesta.

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen puheenjohtajan tehtävät Kanerva sentään älyää jättää, vaikka hän tekeekin siinä kunnon marttyyrin tapaan ehdottomasta välttämättömyydestä hyveen.

Missään muussa maassa kuin Suomessa eivät kanervien ja juhantalojen tapaiset poliitikot pystyisi jatkamaan politiikassa - ainakaan ilman pitkää ja näkyvää katumusjaksoa.

Suomessa kähminnästä saatu tuomio näyttää olevan poliitikolle vain meriittiä. Ensi vaaleissa Kanerva mennee taas läpi ilman mitään ongelmia.

Hohhoijaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

arko oksanen

" Ensi vaaleissa Kanerva mennee taas läpi ilman mitään ongelmia."

Turun tauti?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ei ole kysymyksessä Turun tauti. Juhantalo on Kankaanpäästä. Tässä ilmenee todella MAAN TAPA eli suomalainen korruptio. Nyt ei ole kysymys senkummemmin Kanervasta kuin Juhantalostakaan henkilönä. Molemmat ovat varmaan ihan mukavia ihmisiä. Selittelyt ja puolustelut paljastavat olemassaolevan yleisen käytännön, jossa kiinnijääneet kokevat kärsivänsä toistenkin edestä.
Meillä on liikaa omaa gloriaa etsiviä poliitikkoja kuten myös muuallakin yhteiskunnassa. Vastuullisuus ja rehellisyys on tärkeintä työssä kun työssä. Mikäli arvoasema kasvaa vastuukin kasvaa.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kyllä se on Jyri nyt niin, että Sivistyksessä poliitikko
jatkaa luottamustehtävissään vielä väärinkäytöstä saadun
vankeustuomion jälkeen. Sivistys on nääs vain kyky lykätä
herätteen ja tyydytyksen väliaikaa.

Kulttuurissa se ei ole mahdollista.

supizeniläinen kotiäiti, Harmaasusi™

Toimituksen poiminnat