Jyri Tynkkynen

Tutti suuhun, Halla-aho

  • Jussi Halla-aho (tutti on fotosopattu valokuvaan) Lähde: Wikimedia
    Jussi Halla-aho (tutti on fotosopattu valokuvaan) Lähde: Wikimedia

Erään anekdootin mukaan poliittisissa vitseissä on se vika, että ne tulevat valituiksi. Valtakunnanrasisti Jussi Halla-aho kieltämättä vahvistaa kyseisen säännön. Kaksivuotiaan uhmalla hän itkupotkuraivoaa korkeimman oikeuden tuomiota vastaan.

Halla-ahon mukaan sitä ei kannata pitää minään "taivaallisena totuutena", koska se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Korkein oikeus kun meni tuomitsemaan mennä viikolla Halla-ahon sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja lätkäisi rietas päälle vielä yhden kiihottamisen kansanryhmää vastaan.

Halla-aho kirjoittaa edelleen tiedotteessaan, että hänellä ei ole aikomustakaan erota hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta --- eikä tuomiolla ole vaikutusta myöskään hänen  ehdokkuuteensa syksyn kunnallisvaaleissa.

Jo aikaisemmin muun muassa rasismintutkija Vesa Puuronen arvioi, että Halla-aho on rasisti. Nyt minä omalla vaatimattomalla panoksellani heitän lisää löylyä sanomalla, että Jussi Halla-ahon pitäisi laittaa tutti suuhun ja erota eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta.

Sanomattakin on selvää, että häntä ei tule valita enää mihinkään luottamustehtävään ennen kuin hän on tehnyt selkeän pesäeron rasismiin ja vihapuheisiin. Tosin sitä lienee turha odottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Rietaannuinpa suosittelemaan tätä tekstiä erityisen onnistuneen otsikoinnin johdosta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Väärin meni puoluekanta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sopiihan se tutti muidenkin ritareiden suuhun, varsinkin kun yhteinen vihollinen taitaa olla tuulimyllyt.
http://www.tuttiritari.fi/

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan
Kaisa Jalis

Määrittele ensin vihapuhe!

Minun määritelmäni:

Minusta tosiasioiden julkituominen ei ole vihapuhetta.

Minut on yritetty raiskata Pariisin lähiössä, kun olin Pariisissa aupairina. Alueella, jossa käväisin, asuu n. 80% muslimiväestö. Suomessa minua ei ole koskaan yritetty raiskata.

Minusta on tärkeää, että ihmiset saavat oikeaa tietoa ja he osaavat suojautua tilanteissa ja alueilla, joissa on tunnettu riski joutua rikoksen uhriksi.

Vihapuhetta minusta ei ole islamilaisen kulttuurin tai jonkun muun 3. maailman maan (tai 2. tai 1. maailman) ongelmien julkituominen. Minusta ongelmien esiintuominen ei ole ongelma, vaan se, että asioita ei pyritä muuttamaan valistuksella.

Vihapuhetta on sellainen, jossa uhataan ryhtyä toimiin jonkin ihmisryhmän eliminoimiseksi tai pelottelemiseksi tai kehotetaan vastaaviin toimenpiteisiin. Vihapuhetta ei ole jonkin ihmisyhmän arviointi tai arvostelu.

Kiusaamista on jatkuva mitättömien seikkojen arvostelu sekä epätodenperäisten asioiden levittely.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Pettämätöntä logiikkaa, jos minulle on joku vittuillut Turuus, niin turkulaiset ovat vittumaisia ihmisiä:-)

Jukka Mäkinen

Turkulaiset nyt ovat vittumaisia joka tapauksessa. varsinkin toisilleen.
Siksi Hesenkin menestys alkoi Turusta. Kun joutui sisätiloihin niin ei voinu enää tapella grillijonossa. Tosi vittumaisata.

Matti Hirvonen

Vihapuheen selkeä määritelmä Euroopan Neuvostolta:

"The principles set out hereafter apply to hate speech, in particular hate speech disseminated through the media.

For the purposes of the application of these principles, the term "hate speech" shall be understood as covering all forms of expression which spread, incite, promote or justify racial hatred, xenophobia, antisemitism or other forms of hatred based on intolerance, including: intolerance expressed by aggressive nationalism and ethnocentrism, discrimination and hostility against minorities, migrants and people of immigrant origin."

http://www.coe.int/t/dghl/standardsetting/media/do...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

En oikeastaan tiedä, että kumpi loppujen lopuksi on huonompi juttu:

a) Euroopan Neuvosto määrittelee vihapuheeksi neekeri, pissa, kakka tai säootihantyhmä vai

b) joku sanoo ääneen tai kirjoittaa verkossa neekeri, pissa, kakka tai säootihantyhmä, joutuu julkiseen jalkapuuhun ja silloin, kun käydään keskustelua tuomion oikeudenmukaisuudesta ja todellisista vaikutuksista sananvapauteen tai sen katoamiseen, joku esittää vasta-argumentiksi Euroopan Neuvoston eksplisiittisen kannanoton, jonka mukaan ei saa sanoa neekeri, pissa, kakka tai säootihantyhmä - edes verkossa.

Samaa analogiaa jatkaakseni en tiedä kumpi olisi huonompi keino suitsia ylinopeutta ajavia tienkäyttäjiä:

a) julistaa Suomen tieverkoston yleisnopeusrajoitukseksi 50 km/h vai

b) itsetarkoituksellisesti hankkia ym. keinolla ja sakkotuomioilla rahaa liikennerikkomuksista - käyttämättä kuitenkaan resursseja mihinkään ennalta ehkäisevään toimiin kuten liikennekasvatukseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kohdasta b voidaan laatia skenaario, jossa joku kylähullu vaanii seututien reunalla naapureitaan ja ilmiantaa jokaisen yli 50 km/h ajavan rikospoliisille. Kun tiekokouksessa käydään keskustelua siitä, onko 50 km/h nopeusrajoitus mielekäs luotisuoralla ja päällystetyllä tiellä, samainen hullu torppaa jokaisen mielekkäämmän ehdotuksen vetoamalla vallitsevaan tieliikennelakiin.

Mika Samuel Kiekkijev

"Jo aikaisemmin muun muassa rasismintutkija Vesa Puuronen arvioi, että Halla-aho on rasisti."

Ja kun Tynkkynenkin tätä tukee, niin herran jumala, tottahan sen on oltava.

Halla-aho on kyllä korkeimmasta oikeudesta verrattain oikeassakin, kyseessä on muutama, poliittisin perustein valittu lainoppinut.

Toivottavasti asia etenee ja saamme nähdä vielä loppuhuipennuksen tuomioistuimesta, jossa ollaan totuttu esim. islamin vastaisiin kannanottoihin ja joka ei ole Suomen oikeuslaitoksen vaikutuksen alla.

Petri Haapa

"Halla-aho on kyllä korkeimmasta oikeudesta verrattain oikeassakin, kyseessä on muutama, poliittisin perustein valittu lainoppinut. "

Jotka tulkitsevat lakeja, joita on säätänyt täysin poliittisin perustein valittu ja laintuntemuksen suhteen suurimmaksi osaksi maallikoista koostuva eduskunta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Onpa ihmeellinen tuomioistuin: muutama, poliittisin perustein valittu lainoppinut. Ihan toistahan se olisi, jos kyseessä olisi Mestarin luottoketju, jonka hallussa on taivaallinen totuus.

Jyri Tynkkynen

"Halla-aho on kyllä korkeimmasta oikeudesta verrattain oikeassakin, kyseessä on muutama, poliittisin perustein valittu lainoppinut."

Kyseessähän oli jo järjestyksessään kolmas oikeusaste, joka tuomitsi Halla-ahon, joten puhe muutamasta henkilöstä kieltämättä ontuu hieman.

Kaisa Jalis

Rasisti:

Islamin poliittisen ideologian vastustaminen ei ole rasismia. Olisi ihan sama, jos natsismin vastustaminen olisi rasismia.

Koraanissa on ja monien imaamien suusta kuultuna tänäkin päivänä juutalaiset ovat viholliskansa, joka voidaan eliminoida - ja parempi olisi, mitä pikemmin se tapahtuisi. Täten islamilainen ideologia on itse rasistinen, tai se julistaa yhtä kansaa koskevaa vihapuhetta ja kannustaa väkivaltaisiin toimiin ryhtymiseen. Ihan tänäkin päivänä nähtävissä: juutalaisiin kohdistuvia hyökkäyksiä myös Euroopassa.

"Rasismi eli rotusyrjintä tai rotusorto on aate tai toiminta, jossa ihmisten rotuluonteen ja siihen liittyvien fyysisten sekä henkisten piirteiden erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen. Rasismiin yhdistetään toisinaan ajatus jonkin rodun tai etnisen ryhmän vallasta tai ylivallasta." (Wikipedia)

Onko Halla-aho missään tuonut esiin näkemyksiään arjalaisten tai suomalaisten paremmuudesta muihin kansoihin nähden? Päinvastoin: suomalaisilla on ryssänpelon yms. vuoksi normaalia alempi itsetunto, jota hän kritisoi. Hän kritisoi näkemyksiä, jotka kannustavat supisuomalaiseen itsemitätöimisen kulttuuriin. Joistain saavutuksista voi olla ylpeäkin, kuten esim. pisa- tai muut tutkimukset näyttävät. Joistain asioista taas ei voida olla ylpeitä, kuten perhe- ja muu väkivalta. Toisaalta taas voidaan kysyä, kuinka monessa islamilaisessa maassa voidaan edes tutkia perheväkivallan laajutta? Tavallisen väkivallan lähes arkipäiväisyys monissa maissa on luettavissa uutisotsikoista.

Halla-ahon rasistisuutta ei voida osoittaa toteen, koska niin harhainen hän ei ole, että kuvittelee kansojen geneettisesti olevan eritasoisia. Hän on tutkija ja takuulla tietää, kuinka vaikea on mistään asiasta saada täysin objektiivista tietoa (ajatuskin on absurdi!). Tutkijan oma agendakin ratkaisee, mitä tutkitaan.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Halla-aho fiksuna miehenä osaa vältellä avoimen rasistista kielenkäyttöä. On päivänselvää, että hän pitää esimerkiksi somalitaustaisia eriarvoisina verrattuna esimerkiksi kantasuomalaisiin.

Monet muslimit ovat myös rasisteja, pitävät eriuskoisia vähempiarvoisina.

Kaisa Jalis

Millä tavalla somalaitaustaisia voisi pitää eriarvoisina? Missä mielessä? Koulunkäynnin, juoksunopeuden, älyn vai minkä perusteella?

On kai selvää, että äidinkielenään ei suomea puhuvalle tai muun kotitaustaan liittyvän juurettomuuden/ongelmien vuoksi jokainen somalialainen ei menesty yhtä hyvin koulussa. Osa menestyy. Mitä tästä voidaan päätellä? Tässä vaiheessa ei yhtään mitään.

Saksassa osalle turkkilaisista nuorista koulunkäynti ei maistu. Heitä ei kiinnosta opetella saksaa. Kertooko se jotain jostain - ja mistä?

Geneettisperäisyys- ja eriarvoistamisjutut ovat tuulesta temmattua soopaa, jonka joka ainoa tutkija on tajunnut jo lukiossa. Jos ei tajuaisi, tuskin olisi asiaa yliopistoon.

Koko idea on ihan älyvapaa.

Petri Haapa

"Monet muslimit ovat myös rasisteja, pitävät eriuskoisia vähempiarvoisina."

Aivan. Ja sama koskee hinduja, shintolaisia, afrikkalaisia, intiaaneja, kiinalaisia, latinalaisamerkikkalaisia, katolisia, ateisteja, jne.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Halla-aho on ollut "ylpeä arjalaisuudestaan" jo 16-vuotiaana.

Jo silloin hän "halusi piiskata ja komennella neekereitä".

Ja silloin hän ilmoitti uskonnokseen satanismin.

- Siis hänen rasistisuuttaan ei voi näyttää toteen?

Jukka Pelkonen

Pitääkö esittämäsi paikkansa? Onko sinulla lähteitä noille? Tämä on tärkeää koksa en ole lopullista kantaani hallaan muodostanut, mutta jos tämä pitää paikkansa niin kanta on helppo muodostaa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Laita google-haku "minä ainakin haluaisin piiskata ja komennella neekereitä"

Useimmat haun tulokset viittaavat tammikuun 19. päivään 2012. Näissä näkyy että Halla-aho on ensin kiistänyt hänestä 16-vuotiaana tehdyn haastattelun, mutta esitetty dokumentti (lehtileike) on todettu aidoksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sovinistit voivat pitää Halla-ahoa ja muita islamkriitikoita rasisteina, mutta muslimifeministit ja me uskonnottomat naisasianaiset olemme eri mieltä:

"Häpeällistä hiljaisuutta Ruotsissa ja Euroopassa on tarjolla niille vahvoille musliminaisille, jotka asettuvat islamissa esiintyvää sortoa vastaan. Euroopan suppusuiset feministit vannovat suvaitsevaisuuden ja ymmärryksen nimiin, kun kymmenet tuhannet naiset elävät orjuudessa, väittää islamin uudistumisen tarpeesta kirjaa kirjoittava valtiotieteilijä Lisbeth Lindeborg."

http://rahmispossu.net/2012/04/24/suvaitsevaisuus-...

Sitäpaitsi, Mika Illman totesi husiksessa mistä Halla-ahon tuomiossa on kyse:

”Det är bra att lagtolkarna nu har fått ett prejudikat. Högsta domstolen har dragit en gräns som anger hur långt den som kritiserar makthavare har rätt att provocera och överdriva, säger Illman.”

Eli, vallanpitäjien arvostelulle on nyt asetettu rajat. Voiko tämän suoremmin ilmaista, että Suomen syyttäjänvirasto ja oikeuslaitos ovat läpimätiä.

Tuttia tarjoaisin nappulat Kataiselle ja Stubbille, sekä sananvapauden vihollisille Braxille ja Sinnemäelle. Poikalasten pahoinpitelyn laillistamista ehdottavalle Maj-Len Widerroosille sen sijaan ehdotonta vankeutta, tai oukeastaan tehokkaampaa olisi laittaa hänet pakkotöihin naisten turvakottiin. (Kaksi kolmasosaa niiden asiakkaista, ainakin Helsingissä ovat mamunaisia ja silvottuja lapsia.)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Maj-Len Widerroos voisi varmaan nostaa kunnianloukkauskanteen, jos sen niminen henkilö olisi olemassa. Mika Illmanin lausunnosta kukaan lukutaitoinen tuskin voi olla eri mieltä: tottakai on hyvä, että vaikeaselkoisesti kirjoitettujen lakien tulkinnasta saadaan vihdoin Korkeimman oikeuden ennakkopäätös.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hups, nimimuisti pätkii...Otan kunnialla vastaan Anna-Maja Henrikssonin kunnianloukkaussyytteen ja jokaisen nais- ja lapsivihamielisen politiikon. Jos hyvin käy, pääsen Seppo Lehdon tavoin asuttamaan valtion lepokotia sopivasti laman aikaan.

Reija Hirn

Illman on aika lapsellinen. Miten hän muka voisi laittaa rajat vallanpitäjien arvostelulle?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Syyttäjät eivät aseta rajoja, eikä kyse ole arvostelun kieltämisestä. Illman toteaa, että Korkein oikeus on asettanut rajan provosoinnille ja liioittelulle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Moustgaard kyllä itse kirjoittaa kovin naiviin tyyliin jos uskottelee meille, että Halla-aho tekisi merkittävää työtä musliminaisten hyväksi, ja häntä ei saisi siinä estää. Musliminaisten asian todellinen edistäminen ja lainsäädännölle virnuilu on mielestäni kaksi eri asiaa. Halla-aho on kunnostautunut lähinnä jälkimmäisessä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Petra, kyllä minä tiedän, että paternalisteille ei kannata uskotella yhtään mitään, ei heillä riitä empatiaa musliminaisia, sen enempää kuin suomalaisiakaan islamin naisuhreja kohtaan.

Halla-aho sentään ei vaikene, kuten suomalaiset feministit, jo pelkästään siksi usea tuntemani musliminainen, ja muu mamunainen antoi hänelle äänensä viime vaaleissa sanojensa mukaan. Ja onhan häellä sentään kaksi pientä tytärtä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kyllä minä näen että musliminaisten asioiden edistäminen on kyllä jotain aivan muuta kuin Halla-ahon vastenmieliset kirjoitukset esim. somaleista. Loisiminen on somalien geneettinen erityispiirre, tietää Halla-aho. Millä lailla tämä soopa auttaa somalien asiaa?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Loisiminen on somalien geneettinen erityispiirre, tietää Halla-aho. Millä lailla tämä soopa auttaa somalien asiaa?"

Lainaamasi lause on täky Mika Illmannille, mutta tuntemani somalinaiset allekirjoittavat tämän täysin. Nimittäin ne yksinhuoltaja-somalinaiset (46% hesarin mukaan) jotka synnyttävät säännöllisin väliajoin kiroavat tätä yhteiskuntaa, joka on laiskistuttanut heidän miehensä ja sallii näille usean vaimon ylläpidon valtion piikkiin. Ei ole heillä helppoa, ei, paitsi niillä jotka ovat ottaneet oikeuksistaan selvää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kerrot siis tuntevasi somalinaisia /musliminaisia, jotka kannattava Halla-ahon somalien päällepissimiskirjoituksia ja myös äänestävät häntä? Kuinka monta tällaistan naista tunnet, saanen kysyä?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

No työn puolesta (ETNO:n seminaarit ja maahanmuuttajäyhdistykset) varmaan kymmeniä musliminaisia, perheystävinä vain kolme somalinaista, mutta useita muslimeja, naapureina jo 20 vuoden ajalta todella monia.

Jukka Mäkinen

Nyt olen kyllä Petran kanssa samaa mieltä. Johtuukohan unen puutteesta kun on tullut yöt seurattua jalkapalloa.
tarkennus: sis tuossa jussin kunnostautumisessa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Moustgaard

Jos kerran Halla-aho on merkittävä musliminaisten asioiden puolestapuhuja ja tärkeä äänenkäyttäjä, toivoisin näiden lukuisen musliminaisten jotka häntä äänestävät ja kannattavat, antavan julkisen tukensa Halla-aholle, jotta voisimme ymmärtää Halla-ahon merkityksen muslimiyhteisöille. Tällä hetkellä koplinki on aika huteran näköinen.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kaippa tähänkin pitää vastata:

"Jos kerran Halla-aho on merkittävä musliminaisten asioiden puolestapuhuja ja tärkeä äänenkäyttäjä, toivoisin näiden lukuisen musliminaisten jotka häntä äänestävät ja kannattavat, antavan julkisen tukensa Halla-aholle, jotta voisimme ymmärtää Halla-ahon merkityksen muslimiyhteisöille. Tällä hetkellä koplinki on aika huteran näköinen."

Itse en pidä Halla-ahoa merkittävänä musliminaisten puolestapuhujana, sellaisia ei Suomessa ole, ainakaan tunnettujen poliitikkojen keskuudesta, noussut. Monikanaiset tekee tällä hetkellä hyvää auttamistyötä, mutta valitettavasti järjestön kannaotot musliminaisten hädästä kaikuvat kuuroille korville. Halla-aho, toistan edelleenkin, ei vaikene islamin barbaarisesta naiskuvasta ja hänen islamkritiikkinsä palvelee enemmänkin ei-musliminaisia.

Mutta, hyvä idea Petra, somali- ja musliminaisten organisoitumisesta puhuimme viimeksi Vappuna, kun minulla oli pari somalinaista kylässä ja ollut mielessäni pidempään. Suomessa toimiva musliminaisten järjestö on tiukan uskonnollinen, muistaakseni hyväksyvät vain sunnat, vaikkakin somaleissa on myöskin shiioja.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Elina Moustgaard,
tunnetko sinä todellakin somalinaisia jotka olisivat shiiamuslimeja?
Shiiat ovat hyvin pieni vähemmistä Somaliassa, sen takia ihmettelen mainintaasi.

j.olavi heikkinen

ruotsissa ainakin osittain poliitikkojenkin silmät avautuivat nyt keväällä, kun paikallisen tv-yhtiön salaa moskeijoissa nauhoittama ohjelmakokonaisuus tuli esitykseen.

http://svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/dags-...

vanhakantainen, kulttuuriin sisäänkasvanut, patriarkaalisuus pyrkii siis säilyttämään asemansa ruotsinkin kaltaisessa moniarvoisuutta poliittisissa julistuksissa korostavassa ympäristössä.

oikeusministeri henriksonin ehdottamalle poikien ympärileikkauksia säätelevälle erityislaille ei taida olla tarvetta, korkein oikeushan on jo omalla ennakkopäätöksellään linjannut rituaaliset leikkaukset asianmukaisesti toteutettuina laillisiksi. erityislaki ei tuo tähän tilanteeseen mitään uuttaa oikeushyvää turvaavaa, se ainoastaan vahvemmin legitimoi ko. leikkaukset ja vaikeuttaa siten niistä luopumista opastuksen tai neuvonnan keinoin. ruotsissa (jälleen kerran) tällainen erityislaki on ollut voimassa jo yli 10 vuotta ja lain vaikutus on ollut tarkoitusta vastaamaton, 2/3 poikien rituaalisista ympärileikkauksista suoritetaan edelleen laittomissa olosuhteissa epäpätevien diletanttien repostelemina.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Kyllä minunkin uskoni oikeuden toteutumiseen Suomessa on pahasti horjunut. Perustuslain tehtävä on suojata kansalaisia mielivaltaisen politiikan teolta. Nyt perustuslaki on valjastettu suojelemaan poliitikkojen päätöksiä. Yhteiskunnallisen tarpeen nimissä tehdään tavallisilla lailla aivan järjettömän suuria ja kauaskantoisia päätöksiä. Mikään ei tunnu olevan esteenä, kun asioita ajetaan eteenpäin. Demokratia on nykyisin sitä, että neljäksi vuodeksi saa avoimen valtakirjan tehdä mitä haluaa, eikä noiden halujen seurauksista joudu edes vastuuseen (valitsematta jääminen ei riitä vastuuksi). 1990-luvun pankkisekoilujen jälkeen jo tehtiin kyseenalaisia päätöksiä,ja pöytäkirjat julistettiin salaisiksi. Korkealta taholta ohjeistettiin oikeushenkilöitä. Yhdenvertaisuus lain edessä ei käsitykseni mukaan Suomessa toteudu.

Onko lait tehty vain tavallisille kansalaisille? Onko EU-politiikka lain kirjaimen ulkopuolella?

Meni vähän asian vierestä, mutten voinut olla kommentoimatta.

Kalle Lehtonen

"Sanomattakin on selvää, että häntä ei tule valita enää mihinkään luottamustehtävään ennen kuin hän on tehnyt selkeän pesäeron rasismiin ja vihapuheisiin."

Mielipiteelläsi on merkitystä sitten kun hankkiudut Suomen diktaattoriksi ;-)
Sitä ennen äänestäjät päättävät.

Petri Haapa

Kyllä minun mielestäni Suomessa lakeja pitää kunnioittaa ja KKO:n tuomarit ovat varmasti päteviä tulkitsemaan Suomen lakeja. Halla-aho voisi tehdä sitä työtä, johon hänet on valittu, eli säätää lakeja, joita sitten voitaisiin soveltaa, eikä uikuttaa kuinka väärin häntä taas on kohdeltu. Siinä suhteessa hän muistuttaa kaikkia tavallisia rikollisia, jotka lähes poikkeuksetta katsovat olevansa syyttömiä, eivätkä katso ansainneensa tuomioistuimen heille määräämää tuomiota

Jukka Mäkinen

Lakeja ei tarvitse kunnioittaa, noudattaa kyllä. Aika iso ero.

Petri Haapa

"Lakeja ei tarvitse kunnioittaa, noudattaa kyllä. Aika iso ero."

No ei ole. Ero on lähinnä saivarteluksi luettavaa pilkunviiilaamista

Petri Haapa

"joita sinun mielestäsi yksittäinen kansanedustaja pystyy tekemään"

Älä narraa, en minä noin ole sanonut.

Petri Haapa

"Mitä jos Halla-aho alkaisi säätämään niitä lakeja, joita sinun mielestäsi yksittäinen kansanedustaja pystyy tekemään, ja saisi läpi lakiehdotuksen, jossa maahanmuuttajien sosiaalituloja karsittaisiin etelä-eurooppalaiselle tasolle?"
Eihä se Halla-aho vielä;-) mikään diktaattori ole, joka yksin pystyisi lakeja säätämään.

Petri Haapa

Pöysti on nero ja hänelläkin on tutti suussa;-)

Petri Haapa

Jukka Leisti voisi pitää Halla-aholle muutaman karismaoppitunnin.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Hieno idea kirjoittajalta. Mitäs jos pistettäisiin pystyyn kansalaiskeräys tuttien hankkimiseksi Halla-aholle! Ne voitaisiin luovuttaa hänelle vaikkapa jossain sopivassa tilaisuudessa kunnallisvaalien alla.

Pohjan Akka

Eduskuntaamme on syvästi pesiytynyt ovela Pikku-Hitler,
joka hykertelee käsiään ja suunnittelee seuraavia askelmia,
joilla voi viedä oikeuslaitoksen uskottavuuden ja...

Matti Jalagin

Nii-in.

Ja käyttää Valtakunnansyyttäjävirastoa (Reich Staatsanwalt Buro) likaisen työn tekijänä.

Juha Petri Heinola

Jyri Tynkkynen: - "Jo aikaisemmin muun muassa rasismintutkija Vesa Puuronen arvioi, että Halla-aho on rasisti."

Hui sentään! Nythän Halla-ahon on ehdottoman pakko erota, kun itse Vesa Puuronenkin noin sanoo.

Jyri Tynkkynen: - "Sanomattakin on selvää, että häntä ei tule valita enää mihinkään luottamustehtävään ennen kuin hän on tehnyt selkeän pesäeron rasismiin ja vihapuheisiin."

Sen asian päättää Suomen kansa etkä sinä. Onneksi.

Yli 15 000 äänestäjää (pelkästään Helsingissä) tukee Halla-ahoa. Kuten myös minä. Varma ääni Halla-aholle minulta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Juha Petri Heinola", alias "Petri Puumalainen" kirjoittaa:

"Yli 15 000 äänestäjää (pelkästään Helsingissä) tukee Halla-ahoa. Kuten myös minä. Varma ääni Halla-aholle minulta."

Missäs pirussa sää oikein loppujen lopuks asut? Uuden Suomen profiilissasi lukee Joensuu; aiemmin olet leuhkinut äänestäneesi Maria Lohelaa, joka oli ehdolla Turussa (tässä linkki); ja nyt uhoat, että Halla-aholle on tiedossa varma ääni teikäläiseltä.

Tai no, väliäkö tuolla onko näissä suurieleisissä julistuksissa päätä tai häntää; tärkeintähän on yleinen älämölö.

Petri Haapa

Kyseessä lienee ns. "liikkuva äänestäjä";-)

Juha Petri Heinola

Profiilitietoni ovat näköjään ajastaan jäljessä. Pitänee korjata. Nykyisin asun ihan Turussa. En siis voine Halla-ahoa suoraan tukea, mutta facebookissa Halla-aho suositteli äänestämään Maria Lohelaa, kun tiedustelin hänen linjoilaan olevia Varsinaissuomalaisia ehdokkaita.

Eli varma ääni Maria Lohelalle.

Matti Jalagin

Kuule Tynkkynen.

Siellä Rovaniemellä on muistaakseni oikeustieteellinen tiedekunta.

Mene toimittajana kysymään vaikka Utriaiselta, mikä on ero rasismilla ja uskontorauhan rikkomisella.

Ja kerro meille muillekin sitten, jooko?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kerropa sinä, Jalagin, mitä on kansanryhmää vastaan kiihottaminen.

Matti Jalagin

Käsittääkseni Halla-aho tuomittiin uskontorauhan rikkomisesta ja se EI ole kansanryhmää vastaan kiihottamista juridisesti; ainakaan KKO:n mielestä.

Matti Jalagin

Ote Korkeimman oikeuden omasta tiedotteesta asiaa koskien:

"Halla-aholla olisi halutessaan ollut mahdollisuus esittää arvostelunsa ilman islamin pyhinä pitämien arvojen häpäisemistä."

Siis Suomessa KKO väittää aivan avoimesti, että islam pitää pyhänä arvonaan lasten kanssa avioitumista?

Eikö tuosta pitäisi tehdä jotain; vaikka marssia Hämeenkadulla alasti?

Matti Jalagin

J-P:lle.

Olin väärässä, mutta oikeassa.

Väärässä tuon KKO:n ratkaisun osalta, koska en malttanut lukea sitä kunnolla ennen kommentointia (muistin alempien päätökset) sekä oikeassa siinä, että on helvetin vaikeaa tunnustaa olleensa väärässä; jopa minulle, jolla on sentään vankka kokemus siitä aiheesta. Siis väärässä olemisesta.

Kiihotusta kansanryhmää vastaan voi olla monenlaista; esim. kertomalla, että suomalaiset ovat juoppoja ja väkivaltaisia.

Tuosta KKO:n tuomiosta kommentiksi riittää, että politikointi on nyt sitten saavuttanut riippumattoman oikeuslaitoksemme korkeimman tason.

Lähes häpeällinen veto muuttaa alempien asteiden hyvin perusteltuja päätöksiä, mutta tähän on tultu, kun profeetattaret vauhtiin pääsivät.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Minun pitäisi oikeastaan jäävätä itteni näistä kekkereistä. Olemma Tynkkysen Jyrin kanssa vanhat kaverit. Vaan kun tämä on niin lystiä
:D

Pekka Liimatainen

Halla-aho puhuu sitä mikä on totta.
Miksi siitä rangaistaan?

Toisinsanoen tämä rangaistus on osoitus muslimien nuolemisesta, ja oikeuslaitoksemme mädännäisyydestä.

Hyvä Jussi, olet oikealla asialla, toisin kuin tämänkin blogin kirjoittaja, joka varmaan omasta mielestään on

-suvaitsevainen-
;-)

Kaisa Jalis

Jeesus kaatoi fariseusten pöydät. Minusta joidenkin muidenkin uskontojen ja lahkojen pöytiä voisi kuvaannollisesti kaadella.

Jeesus naulattiin ristille, koska vallanpitäjiä ei miellyttänyt vallankumoukselliset ajatukset.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jeesus kaatoi juutalaisten fariseusten pöydät.

Halla-aho ei ole Jeesus. Olen vakuuttunut siitä.

Matti Jalagin

Halla-aholle ominaista näyttää olevan se, että tämä aiheuttaa jeesustelua.

Mitä meillä oli ennen Halla-ahoa?

Seppo Heikinheimo ja kenties Jouko Turkka, mutta he keskittyivät omiin alueisiinsa eivätkä kiusanneet ihmisiä ajattelemaan omilla aivoillaan.

Minä pidän erityisen paljon Halla-ahon tavasta kirjoittaa ja olen joistakin asioista jopa ollut samaa mieltä.

"Kukaan, joka vihaa lapsia ei voi olla läpeensä paha." W.C.Fields

Joten kukaan, joka pitää Halla-ahon tavasta kirjoittaa ei voi olla läpeensä puutunut tai aivonsa luutunut.

Mutta Tynkkyselle edelleen terveisiä, että TS ei ota kesäuunoja töihin.

Kirjoita oikeasta asiasta, jos toimittajaa leikit.

Mauri Skön

Tamperelaisessa kapakassa oli kymmenkunta vuotta sitten tietokilpailusssa seuraava kysymys:Miksi kutsutaan 52 vuotiasta miestä,joka vie alle kymmen vuotiaan tytön sänkyynsä.Eräs maahanmuuttajaporukka sai kauhean raivarin ja syyttivät tietokilpailun vetäjää uskontonsa pilkkamisesta!

Käyttäjän harrihaavisto kuva
Harri Haavisto

Nyt kyllä Tynkkysen päälle tulee persuilta fatwa, koska meni noin ruman pilakuvan persujen punaposkisesta buddhasta laittamaan. Mutta hyvin se tutti suuhun sopii- ehkä tuo pitäisi itkupotkuraivareita kurissa.

Eila Jokimaa

Itse olen sitä mieltä, että raiskatessaan lainsäädäntöä tuomarit varmistivat Halla-ahon menestyksen seuraavissakin vaaleissa. Poliittinen kostonhimo voi osua joskus omaan nilkkaan, mistä Halla-aho on ilmielävä todistus. Ilman näitä sananvapauden vastaisia fasisteja Halla-aho ei välttämättä olisi edes saanut niin vahvaa mandaattia luottamustoimeensa.Ironista sinänsä natsi-Saksan uutta nousua Suomessa kiimaisesti odottavat ns. suvaitsevaiset täten ovat todennäköisesti suuresti edesauttaneet rasistin poliittista menestystä ja tämän pääsyä hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

Toimituksen poiminnat